Wetenschappelijk onderzoeksprogramma 2015-2019

In de periode 2015-2019 voerde het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) in samenwerking met de Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, Wageningen Universiteit & Research en TNO het wetenschappelijk onderzoeksprogramma Sustainable Packaging uit. Het programma werd opgesteld in samenwerking met het Topinstituut Food & Nutrition (TiFN) en was gericht op urgente en relevante vragen die bijdragen aan een structurele vermindering van de milieudruk in de productverpakkingsketen in Nederland.

In het onderzoeksprogramma is onder meer gekeken naar onderwerpen zoals consumentenbeleving en -gedrag bij aankoop en weggooien, de milieudruk van verpakkingen, de inzameling en verwerking van kunststof verpakkingsafval en businessmodellen om duurzaam verpakken in praktijk te brengen. Daarnaast zijn onderzoeken uitgevoerd naar de beleving van verpakkingen in de e-commerce sector, de toepassing van rPET in PET-flessen en mitigatiemaatregelen tegen minerale oliën in gerecycled papier en karton.

Het programma is uitgevoerd onder leiding van Hans van Trijp (TiFN/hoogleraar Wageningen Universiteit & Research) en Peter Blok (KIDV/projectleider).  Lees verder over de opzet en de hoofdbevindingen van het onderzoeksprogramma.

Alle onderzoeken

Kennisinstituut
Duurzaam Verpakken

Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL DEN HAAG

(070) 7620580
info@kidv.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief