Aan de slag met duurzaam verpakken

De leden van de KIDV Community of Sustainable Packaging Innovators kwamen op 5 september jl. voor een tweede keer bijeen om meer te horen over het True Price principe en financieringsmogelijkheden.

True Pricing en financieringsmogelijkheden voor leden van de KIDV Community of Sustainable Packaging Innovators

6 september 2019

De leden van de KIDV Community of Sustainable Packaging Innovators kwamen op 5 september jl. voor een tweede keer bijeen om meer te horen over het True Price principe en financieringsmogelijkheden.

Michel Scholte, director Impact Institute & True Price, gaf de deelnemers tijdens de bijeenkomst inzicht in true pricing. “Elk product dat je in de winkel koopt, kent kosten voor bijvoorbeeld de maatschappelijke impact en milieuschade. Deze kosten worden echter vaak niet doorberekend in de prijs die de consument in de winkel betaalt. Het True Price principe maakt álle kosten inzichtelijk om een product in de winkel te krijgen, ook die van de schade voor mens en milieu. True pricing laat dus zien wat de werkelijke prijs zou moeten zijn van een dienst of product.”

Aansluitend op deze keynote presentatie gaven drie financieringspartijen een korte pitch hoe zij de leden van de Community kunnen ondersteunen bij het vinden van financiering om hun innovatie verder te brengen. Na deze pitches gingen de leden met de financiers in gesprek om vragen en wensen met elkaar uit te wisselen. Uiteraard was er ook weer voldoende ruimte om te netwerken en onderling ervaringen te delen.

“De leden van de Community komen bijeen om ervaringen, kansen en knelpunten te delen en elkaar direct of indirect te helpen bij het verwezenlijken van hun innovaties op het gebied van duurzaam verpakken en recycling. Het KIDV ondersteunt daarbij”, aldus Charissa Koolen, projectleider van de Community. De volgende bijeenkomst, op 12 december, staat in het teken van matchmaking; het koppelen van de innovatieve ideeën van de Community-leden aan het bestaande KIDV-netwerk van producenten en importeurs van verpakte producten en verpakkingen, sorteerders en recyclers.
Wil je aanwezig zijn op 12 december, meld je dan aan bij Charissa Koolen: c.koolen@kidv.nl.

Lid worden van de Community of Sustainable Packaging Innovators?
Ben jij een start-up, scale-up of onderdeel van een innovatief nieuw samenwerkingsverband op het gebied van duurzaam verpakken? Profiteer dan van de voordelen die de Community of Sustainable Packaging Innovators biedt en sluit je ook aan. Klik hier voor meer informatie of meld je aan bij Charissa Koolen, via c.koolen@kidv.nl.