Aan de slag met duurzaam verpakken

Het KIDV houdt in april voor de tweede keer trainingsdagen over duurzaam verpakken. Er is keuze uit twee trainingen: de Basistraining en de zogenoemde Deep Dive.

Nieuwe KIDV-trainingsdagen in april (geannuleerd)

3 maart 2020

Het KIDV houdt in april voor de tweede keer trainingsdagen over duurzaam verpakken. Er is keuze uit twee trainingen: de Basistraining en de zogenoemde Deep Dive.

Update: vanwege het corona-virus zijn deze twee trainingsdagen geannuleerd. Momenteel zijn wij op zoek naar andere data/ mogelijkheden. 

De Basistraining is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die in hun dagelijks werk raakvlak hebben met verpakkingen, maar specialistische (technische) kennis ontberen. Bijvoorbeeld MVO-medewerkers, inkoop- en marketingprofessionals. De Deep Dive richt zich op specialisten die in hun dagelijkse werk bezig zijn met verpakkingen.

De volgende Basistraining Duurzaam Verpakken is op donderdag 9 april 2020, de Deep Dive op donderdag 16 april 2020. De trainingen worden gehouden bij Omrin in Heerenveen en ze duren van 10.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen 150 euro (excl.). Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers. U kunt zich hier aanmelden.   

Deelnemers aan de trainingsdagen van het KIDV worden zowel in theorie als in praktijk wegwijs gemaakt in duurzaam verpakken. Als basis voor het programma dienen de kennis en tools van het KIDV, zoals het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken® en de Recyclechecks. Het programma wordt aangevuld met relevante actuele thema’s en voorbeelden uit de praktijk. De kennis en vaardigheden die u opdoet, kunt u gebruiken bij het formuleren van uw strategie om verpakkingen te verduurzamen en om praktische tools in uw eigen praktijk toe te passen.

De trainingsdagen zijn onderdeel van het programma Circular Packaging Design van het KIDV, dat is opgezet om via onderwijs en onderzoek de kennis over duurzaam verpakken bij bedrijven te vergroten. Heeft u een vraag over de trainingsdagen? Stuur dan een email naar Petra Veen (p.veen@kidv.nl) of bel 070-7620580.