Duurzaam verpakken = Circulair verpakken. Van ontwerp tot hergebruik en recycling

Trainingsdagen voor professionals

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) organiseert in 2020 regelmatig trainingsdagen voor professionals. Hier vergaart u in één dag de belangrijkste kennis over dit actuele onderwerp. Er is keuze uit twee trainingen: de zogenoemde Deep Dive of een Basistraining.

De Basistraining is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die in hun dagelijks werk raakvlak hebben met verpakkingen, maar specialistische (technische) kennis ontberen. Bijvoorbeeld MVO-medewerkers, inkoop- en marketingprofessionals. De Deep Dive richt zich op specialisten die in hun dagelijkse werk bezig zijn met verpakkingen. Deelnemers worden zowel in theorie als in praktijk wegwijs gemaakt in duurzaam verpakken. Als basis voor het programma dienen de kennis en tools van het KIDV, zoals het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken® en de Recyclecheck. Het programma wordt aangevuld met relevante actuele thema’s en voorbeelden uit de praktijk. De kennis en vaardigheden die u opdoet, kunt u gebruiken bij het formuleren van uw strategie om verpakkingen te verduurzamen en om praktische tools in uw eigen praktijk toe te passen.

De trainingsdagen zijn onderdeel van het programma Circular Packaging Design van het KIDV, dat is opgezet om via onderwijs en onderzoek de kennis over duurzaam verpakken bij bedrijven te vergroten.

Klik hier voor meer informatie over de trainingsdagen.

De volgende trainingsdagen zijn op 9 april (Basis) en 16 april 2020 (Deep Dive). Heeft u interesse deel te nemen en wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe data? Stuur dan een mail naar info@kidv.nl o.v.v. trainingsdagen duurzaam verpakken of vul het registratieformulier in.