Duurzaam verpakken: Reduce, Re-use, Recycle en Re-new

Trainingsdagen voor professionals

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) start in 2020 met trainingsdagen voor professionals. Op de KIDV Trainingsdag Duurzaam Verpakken vergaart u in één dag de belangrijkste kennis over dit actuele onderwerp. Er is keuze uit twee trainingen: de zogenoemde Deep Dive voor specialisten op het gebied van verpakkingen, of een Basistraining.

De Basistraining is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die in hun dagelijks werk een raakvlak hebben met verpakkingen, maar specialistische (technische) kennis ontberen. Bijvoorbeeld MVO-medewerkers, inkoop- en marketingprofessionals. 

Deelnemers aan de trainingsdagen van het KIDV worden zowel in theorie als in praktijk wegwijs gemaakt in duurzaam verpakken. Als basis voor het programma dienen de kennis en tools van het KIDV, zoals het model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken® en de Recyclecheck. Het programma wordt aangevuld met relevante actuele thema’s en voorbeelden uit de praktijk. De kennis en vaardigheden die u opdoet, kunt u gebruiken bij het formuleren van uw strategie om verpakkingen te verduurzamen en om praktische tools in uw eigen praktijk toe te passen.

De trainingsdagen zijn onderdeel van het programma Circular Packaging Design van het KIDV, dat is opgezet om via onderwijs en onderzoek de kennis over duurzaam verpakken bij bedrijven te vergroten.

Klik hier voor meer informatie over de trainingsdagen.

De volgende trainingsdagen worden n het voorjaar gehouden. Heeft u interesse deel te nemen en wilt u op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data? Stuur dan een mail naar info@kidv.nl o.v.v. trainingsdagen duurzaam verpakken.