Aan de slag met duurzaam verpakken

Opschalingsdiner programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof


Op 26 september 2019 organiseert het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof een opschalingsdiner waar cases vanuit het programma centraal staan die werken aan het toepassen van kunststof recyclaat vanuit huishoudelijk verpakkingsafval.

De pilots die de meest concrete stappen richting opschaling hebben gezet, hebben een eigen tafel. Aan die tafels ontmoeten de pilotdeelnemers CEO’s en andere beslissingsbevoegden van o.a. afval- en recyclingbedrijven, producenten van verpakkingen en gemeenten en overheden om samen te komen tot oplossingen van opschalingsvraagstukken en nieuwe samenwerkingen om vraag en aanbod van kunststof recyclaat beter op elkaar af te stemmen.

De volgende pilots hebben een tafel tijdens het diner:

  1. VanPlestik; het inzetten van huishoudelijk kunststof verpakkingsafval als grondstof voor grootschalig 3D printen.
  2. AVK Plastics B.V., Attero B.V. en Prodin B.V.; het toepasbaar maken van de mixstroom uit huishoudelijk kunststof verpakkingsafval voor hoogwaardigere transport logistieke toepassingen.
  3. Royal Lemkes en Van Dijk Flora; door een marktconsultatie voor één of meerdere verpakkingsmaterialen voor sierteelt, alternatieven ontwikkelen die geheel of grotendeels zijn gemaakt van gerecycled huishoudelijk kunststof verpakkingsafval.
  4. Midwaste en Zweva Engineering; het ontwikkelen van een geschikt materiaal uit de mixstroom kunststof voor toepassing in rotatiegieten.
  5. Circulus-Berkel B.V. en Rova; toepassing van kunststof recyclaat in straatkolken.
  6. Veolia Polymeres NL B.V., Veolia Recycling Nederland B.V. en Aufderhaar Kunststof Recycling B.V.; het ontgeuren van recyclaat en het optimaliseren van het inkoopproces om op maat gemaakt en kwalitatief (beter) recyclaat aan te bieden.
  7. De Groot Vroomshoop, Wavin, RPP, Veolia Polymers en Attero; het ontwikkelen van een infiltratiefundering welke voldoet aan de gestelde eisen én is geproduceerd van ten minste 80% kunststofrecyclaat.
  8. Save Plastics en Plastic Fantastic Coöperatie UA; het produceren van constructie-elementen uit post-consumer kunststof verpakkingsafval.
  9. Searious Business; het testen en toepassen van een nieuw monolaags verpakkingsontwerp en materiaalselectie voor een 100% recycleerbare drink pouch op basis van r-PET.

Deelnemen
Deelname aan het diner is op uitnodiging. Denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan de opschaling van de pilots en wilt u zodoende bij het diner aansluiten, stuur dan een email naar kvg@rws.nl om uw idee kenbaar te maken.