Nieuws

Online KIDV-platform voor duurzame verpakkingsinnovaties

Publicatiedatum: 8 juli 2019

Vandaag lanceert het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) het online Platform Sustainable Packaging Innovators. Tweeëndertig start-ups en scale-ups met ideeën voor duurzame verpakkings- en recyclinginnovaties hebben zich verbonden aan de Community. Zij kwamen samen tijdens de kick-off van het innovatieplatform op woensdag 3 juli 2019.

Online KIDV-platform voor duurzame verpakkingsinnovaties

Het online platform geeft een overzicht van de verschillende innovaties van de deelnemers. Van een recyclebare pizzadoos en 3Dprinten met plastic verpakkingsafval tot een ‘slimme’ en herbruikbare verpakking voor olijfolie. Daarnaast deelt het KIDV via het online platform relevant nieuws over duurzaam verpakken voor innovators. De deelnemers en hun innovaties krijgen via het platform exposure richting het KIDV-netwerk van producenten en importeurs van verpakte producten, die op zoek zijn naar slimme oplossingen om hun product-verpakkingscombinaties te verduurzamen.

Het KIDV ontving de afgelopen maand veel aanmeldingen voor het platform. Het enthousiasme van deelnemers en bedrijven was zichtbaar tijdens de eerste bijeenkomst op 3 juli 2019 bij De Ceuvel in Amsterdam. Geïnteresseerde start-ups, scale-ups en nieuwe samenwerkingsverbanden in de verpakkingsketen maakten kennis met het KIDV en inspireerden elkaar. Tine Bakia, oprichter van Shared Packaging: "Wij zijn hier om andere ondernemers te ontmoeten die met vergelijkbare ideeën bezig zijn. Maar ook om iemand te vinden die ons kan helpen met het uitkiezen van de beste verpakking voor onze herbruikbare verpakkingen voor take-away bestellingen."

Tijdens de bijeenkomst werden kennis en contacten uitgewisseld en inventariseerde het KIDV rond welke inhoudelijke thema’s er behoefte is aan ondersteuning. “Met behulp van matchmaking tijdens bijeenkomsten en inhoudelijke ondersteuning helpt het KIDV de innovaties verder te realiseren en naar de markt te brengen”, aldus projectleider Charissa Koolen.

Bekijk hier een filmpje met reacties van een aantal deelnemers aan de kick-off.

 

Meer nieuws en evenementen