Volg ons ook op Twitter @kidv_verpakken
View this email in your browser
KIDV Nieuwsflits - mei 2019

Special Brancheplannen Duurzaam Verpakken 

De toekomst van duurzaam verpakken
in zeventien brancheplannen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) maakte samen met 22 brancheorganisaties op 15 mei jl. een nieuwe serie Brancheplannen Duurzaam Verpakken openbaar. "Ze maken duidelijk hoe de nabije toekomst van duurzaam verpakken eruitziet”, aldus KIDV-directeur Chris Bruijnes. “Er liggen veel mogelijkheden om de verpakkingsketen verder te verduurzamen. De opdracht aan bedrijven is nu om de branche-brede ambities in de komende jaren waar te maken."
Lees verder

Brancheorganisaties aan het woord

Nikki Bosboom, coördinator Brancheplan Duurzaam Verpakken 2019 - 2022 van Modint, INretail en VGT: 
"We moeten ondernemers enthousiasmeren en duidelijk maken dat duurzaam verpakken loont, omdat lagere logistieke kosten mogelijk zijn en omdat met lichter en minder verpakkingsmateriaal financieel en milieutechnisch wordt bespaard.”
Margreeth Pape, programmamanager Duurzaamheid Thuiswinkel.org: 
"Wat veel winst kan opleveren, is dat producenten producten in een doos verpakken die sterk genoeg is voor het e-commercekanaal. Hierdoor is het niet nodig om een extra doos toe te voegen. Dit levert zowel milieuwinst op als een besparing in het fulfilmentproces.”
Daan van Empel, programmamanager Voedselveiligheid en Duurzaamheid GroentenFruit Huis: 
"Wij willen dat in 2021 de keuze voor een materiaal is gebaseerd op feitelijke milieu-informatie over de verpakking in combinatie het met product., niet op consumentenvoorkeuren of wensen van afnemers.”

Brancheplannen Duurzaam Verpakken

KIDV Verdiepingsbijeenkomst 

SAVE THE DATE - Donderdag 19 september 2019 houdt het KIDV een Verdiepingsbijeenkomst om verder in te gaan op ambities en doelstellingen uit de Brancheplannen Duurzaam Verpakken. Noteer deze bijeenkomst alvast in uw agenda. Informatie over het programma en locatie volgt (zie ook de Agenda op onze website). 
Kennisinstituut Duurzaam Verpakken
Bezoekadres
Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
Postadres
Postbus 93383
2509 AL Den Haag
T 070 762 0580
info@kidv.nl

Over alle onderwerpen uit deze nieuwsbrief is nadere informatie te vinden op www.kidv.nl Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken klik dan hier. Wilt u uw gegevens wijzigen klik dan hier.