Aan de slag met duurzaam verpakken

Workshop Recyclecheck vormvaste kunststof verpakkingen

  • Datum: 27 juni 2019
  • Locatie: Utrecht

Het KIDV organiseert een workshop over de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen. De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel voor verpakkingsontwerpers, maar ook voor marketeers en inkopers, bij één van de vele keuzes die zij moeten maken als ze een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling.

Na publicatie van de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen is duidelijk geworden dat er vragen zijn over de juiste interpretatie van de Recyclecheck. Na vier succesvolle workshops in februari en maart heeft het KIDV besloten om nog een workshop te organiseren om de Recyclecheck verder toe te lichten, aan de hand van concrete voorbeelden. Op veler verzoek zal deze workshop in het Engels zijn. Deelnemers mogen ook voorbeelden uit hun eigen portfolio meenemen.

Deelname aan de workshop is gratis. Hij vindt plaats op: 

  • Donderdag 27 juni 2019, 13.00-16.00 uur, Locatie Bar Beton Rijnsweerd te Utrecht, ENGELSTALIG

U kunt zich tot vijf dagen voor de genoemde data aanmelden voor de workshop, door een e-mail te sturen naar info@kidv.nlVermeld in deze mail uw naam, functie, organisatienaam en de datum waarop u wilt deelnemen aan de workshop. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van aanmelding.