Aan de slag met duurzaam verpakken

Workshop Recyclecheck vormvaste kunststof verpakkingen

  • Datum: 20 mei 2019
  • Locatie: Spaces, Den Haag

Het KIDV organiseert op 20 mei 2019 een workshops over de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen. De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel voor verpakkingsontwerpers, maar ook voor marketeers en inkopers, bij één van de vele keuzes die zij moeten maken als ze een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling.

Na publicatie van de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen is duidelijk geworden dat er vragen zijn over de juiste interpretatie van de Recyclecheck. Na drie succesvolle workshops in februari en maart heeft het KIDV besloten om nog twee workshops te organiseren om de Recyclecheck verder toe te lichten, aan de hand van concrete voorbeelden. Deelnemers mogen ook voorbeelden uit hun eigen portfolio meenemen.

Deelname aan deze workshops is gratis. Het KIDV organiseert een Nederlandstalig en Engelstalige workshop.

U kunt zich tot vijf dagen voor de genoemde data aanmelden voor de workshop, door een e-mail te sturen naar info@kidv.nlVermeld in deze mail uw naam, functie, organisatienaam en de datum waarop u wilt deelnemen aan de workshop. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van aanmelding.

Locatie: KIDV, Gebouw Spaces, Zuid-Hollandlaan 7, Den Haag