Nieuws

Presentaties KIDV op Empack 2019

Publicatiedatum: 9 april 2019

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) gaf op 4 april 2019 vier presentaties op de verpakkingsbeurs Empack in Den Bosch. Bezoekers van de beurs konden hun kennis bijspijkeren over duurzaam verpakken, met name gericht op de recycling van verschillende verpakkingsmaterialen.

Presentaties KIDV op Empack 2019

Onderwerpen van de presentaties waren: chemisch recyclen, de recycling van papier en karton, de recyclebaarheid van kunststof verpakkingen en het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof.

Chemisch recyclen van kunststof verpakkingen

Karen van de Stadt, verpakkingskundige bij het KIDV, vertelde meer over de verschillende vormen van chemisch recyclen en bijbehorende klimaatimpact, bestaande initiatieven en de mogelijkheden om chemisch recyclen op te schalen.

Bekijk hier de presentatie.

Recyclebaar? Check ‘t.

Het KIDV heeft een Recyclecheck ontwikkeld voor vormvaste kunststof verpakkingen en werkt op dit moment ook aan een Recyclecheck voor flexibele kunststoffen. Karen van de Stadt, presenteerde de do’s en don’ts om de recyclebaarheid van kunststof verpakkingen te verbeteren.

Bekijk hier de presentatie.

Het recyclingproces van papier en karton verpakkingen

KIDV-Verpakkingskundige Nynke Arntzen gaf uitleg over de verschillende stappen in het recyclingproces van papier en karton verpakkingen. Aansluitend presenteerde Henk van Houtum voorzitter van Papier & Karton het Materiaalverduurzamingsplan van de sector.

Bekijk hier de presentatie.

Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof

Verder was er een sessie over het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof, van het KIDV en Rijkswaterstaat. Charissa Koolen, projectleider bij het KIDV, vertelde meer over het programma en de 15 geselecteerde pilots die nu aan de slag zijn met de toepassing van gerecycled kunststof in nieuwe producten en verpakkingen. Het KIDV stond ook in de netwerklounge van de beurs, waar beursbezoekers de hele dag terecht konden met vragen over duurzaam verpakken.

 

Meer nieuws en evenementen