Aan de slag met duurzaam verpakken

Twee nieuwe collega's: Caitlin Ouwehand en Marcel Keuenhof

Het KIDV-team heeft afgelopen maanden versterking gekregen van Caitlin Ouwehand en Marcel Keuenhof. Caitlin is junior-verpakkingskundige, Marcel senior.

 

caitlin_en marcel.JPG  

Caitlin Ouwehand

Caitlin (24 jaar) volgde de opleiding Food Innovation aan HAS Hogeschool in Den Bosch, waar zij in juli 2018 afstudeerde in de richting Food Packaging. Als afstudeeropdracht voerde ze een onderzoek uit naar dlghuurzame alternatieven voor de welbekende blauwe champignonbakjes. Het KIDV gaf opdracht voor dit onderzoek en begeleidde Caitlin. “Mijn eerste kennismaking met het KIDV was al eerder tijdens mijn opleiding, toen we les kregen van onderzoekers van het wetenschappelijk onderzoeksprogramma. Mijn eigen onderzoek vond ik zo leuk om te doen, dat ik graag verder wilde met dergelijke vraagstukken. Het KIDV had juist een vacature voor junior verpakkingskundige en zo had ik ineens mijn eerste echte baan.”

Inmiddels is Caitlin beheerder van de Vraagbaak en draait ze op verschillende andere projecten van het team verpakkingskundigen mee.

Marcel Keuenhof

Marcel (45 jaar) koos tijdens zijn studie Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool voor de verpakkingstechnologie. Na zijn afstuderen in 2002 werkte hij onder meer ruim acht jaar als verpakkingskundige bij H.J. Heinz Company en de laatste drie jaar als European Packaging Manager bij Wessanen. “Ik heb in die periode veel affiniteit opgebouwd met de levensmiddelen- en verpakkingsbranche en in de afgelopen jaren van nabij meegemaakt hoe verduurzaming van verpakkingen steeds hoger op de agenda kwam. Ik volgde de activiteiten van het KIDV steeds met veel belangstelling. Ik heb heel wat Verdiepingsbijeenkomsten bezocht en gebruik gemaakt van de kennis die ik bij het KIDV opdeed. Daar is het mij in mijn nieuwe baan nu ook om te doen: die kennis verder brengen en veel meer bedrijven inspireren om duurzaam verpakken in de praktijk te brengen.”