Aan de slag met duurzaam verpakken

Workshop Recyclecheck vormvaste kunststof verpakkingen

  • Datum: 6 maart 2019
  • Locatie: Utrecht, Bar Beton CS

Het KIDV organiseert in februari en maart drie Workshops over de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen. De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel voor verpakkingsontwerpers, maar ook voor marketeers en inkopers, bij één van de vele keuzes die zij moeten maken als ze een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling.

Na publicatie van de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen is duidelijk geworden dat er vragen zijn over de juiste interpretatie van de Recyclecheck. Daarom heeft het KIDV besloten om een aantal workshops te organiseren om de Recyclecheck verder toe te lichten, aan de hand van concrete voorbeelden. Deelnemers mogen ook voorbeelden uit hun eigen portfolio meenemen.

Deelname aan deze workshops is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van aanmelding. De volgende data zijn gereserveerd:

  • Dinsdag 5 februari 2019, 13.00-16.00 uur, Den Haag, Spaces Rode Olifant
  • Woensdag 6 maart 2019, 13.00-16.00 uur, Utrecht, Bar Beton CS
  • Donderdag 28 maart 2019, 13.00-16.00 uur, Den Haag, Spaces Rode Olifant.

U kunt zich tot vijf dagen voor de genoemde data aanmelden voor de workshop, door een e-mail te sturen naar info@kidv.nlVermeld in deze mail uw naam, functie, organisatienaam en de datum waarop u wilt deelnemen aan de workshop. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, zal het KIDV later in het voorjaar extra workshops organiseren.