Feitelijke kennis over circulair verpakken, zodat beleidsmakers en bedrijven duurzame stappen kunnen zetten

Finalisten KIDV Startup Challenge pitchen tijdens Kick-off: Week van de Circulaire Economie

 

De officiële Kick-off van de Week van de Circulaire Economie bij Circl Amsterdam staat in het teken van de nieuwste innovaties op het gebied van plastics en verpakkingen. Aan het woord: startups, scale-ups en internationale samenwerkingsverbanden die bezig zijn met vernieuwende initiatieven.

Als onderdeel van het programma pitchen de zes finalisten van de KIDV Challenge voor startups in circulair verpakken hun idee op het podium.

De startups en hun innovaties zijn:

  • Gr3n Recycling: Chemische recycling van PET-verpakkingen met een hoge kwaliteit recyclaat.
  • Twenty Products: Veel producten bestaan doorgaans uit meer dan 80 procent water. Twenty Products ontwikkelt een shampoo capsule waar consumenten thuis het water aan toe kunnen voegen.
  • RePack: Verpakkingsservice voor de e-commerce branche waarbij afgeleverde verpakkingen op eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze kunnen worden geretourneerd en hergebruikt.
  • Pluumo: Verpakkingsmateriaal van veren, die na het plukken doorgaans worden weggegooid. De veren worden verpakt in een zak en zijn geschikt voor gebruik in dozen en pakketjes. De veren werken isolerend en zijn licht in gewicht. Met deze toepassing krijgt een voormalige afvalstroom een nieuwe functie.
  • Ozarka: Ontwikkelt een infrastructuur voor de thuis bezorg sector, zodat voedselverpakkingen kunnen worden geretourneerd en hergebruikt.
  • Fit Things: Machine om producten te scannen, om vervolgens een doos op maat te produceren. De dozen zijn volledig recyclebaar.

Tijdens het event worden direct de twee winnaars van de challenge bekend gemaakt. Die partijen ontvangen een aanjaagbudget van 25.000 euro en inhoudelijke begeleiding om hun innovaties te realiseren.