Aan de slag met duurzaam verpakken

CIRCO-KIDV Circular Design Class

Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen.

CIRCO en het KIDV houden op donderdag 24 mei a.s. de Circular Design Class om verpakkingsontwerpers kennis en nieuwe inzichten te bieden op het gebied van circulair design. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze inzichten toe op jouw eigen business case.

De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en het boek ‘Products that Last’ (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Praktische zaken

Datum: 24 mei 2018

Tijd: 9.00 tot 17.30 uur

Locatie: KIDV - Spaces - De Rode Olifant, Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag 

Kosten: € 100 excl. BTW per deelnemer, inclusief lunch en boek.

Facilitators: Karen van de Stadt (KIDV) en Siem Haffmans (Partners for Innovation)

Deelnemen? Wees er snel bij!

Klik hier om je in te schrijven. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 15 verpakkingsontwerpers deelnemen. Selectie vindt plaats op basis van profiel en motivatie.