Feitelijke kennis over circulair verpakken, zodat beleidsmakers en bedrijven duurzame stappen kunnen zetten

Circular Minds Conference 2018

12 februari 2018

KIDV-directeur Hester Klein Lankhorst is op 13 maart a.s. keynote speaker tijdens de Circular Minds Conference 2018 van SMO Promovendi in Delft.

De transitie naar een circulaire economie door kennis en verschillende netwerken aan elkaar te verbinden, staat deze dag centraal. Klein Lankhorst geeft inzicht in de resultaten van het kunststofketenonderzoek (augustus 2017) van het KIDV. Interventies voor alle partijen in de kunststofverpakkingsketen om een zoveel mogelijk gesloten kunststofketen te realiseren, zowel qua grondstoffen als economisch, passeren de revue.

Aangezien de transitie van lineair naar circulair denken niet kan worden afgedwongen, maar bottom-up vanuit de maatschappij moet groeien, brengt de Circular Minds Conference stakeholders met uiteenlopende achtergronden bij elkaar: ondernemers, beleidsmakers, investeerders, wetenschappers en studenten. Ze komen van elkaar meer te weten over de nieuwste academische inzichten en leren van beste en slechtste praktijkvoorbeelden.

Behalve Klein Lankhorst spreken vertegenwoordigers van Dopper, Tebodin, Circle Economy en Erasmus University. Naast de plenaire presentaties wordt tijdens de conferentie in kleinschalige idea generator sessies samengewerkt aan oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen om te komen tot een circulaire economie. Daphne van den Berg, projectleider bij het KIDV, bekijkt in één van deze sessies de business case van Dopper vanuit de kennis en oplossingsrichtingen die het kunststofketenonderzoek hebben opgeleverd.

Deelname is gratis. Klik hier voor aanmeldingen.