Duurzaam verpakken vraagt om samenwerking tussen alle spelers in de keten: van grondstoffenleverancier tot afvalverwerker

Nieuwe richtlijnen voor betere recycling

11 januari 2018

Plastics Recyclers Europe heeft acht nieuwe richtlijnen voor kunststof verpakkingen gepubliceerd, die de recycling van deze verpakkingen moeten bevorderen. De Europese belangenorganisatie is ervan overtuigd dat duurzaam verpakkingsontwerp een bijdrage kan leveren aan de circulaire economie.

Daarbij gaat het erom rekening te houden met de milieu-impact en de afvalfase zonder de functionaliteit van de verpakking uit het oog te verliezen.

De richtlijnen maken onderscheid tussen de gekleurde en transparante versie van een type kunststof. De acht nieuwe richtlijnen hebben betrekking op zowel harde verpakkingen (HDPE en PP) als flexibele verpakkingen (PP- en PE-folies). Het KIDV zal de richtlijnen verwerken in onze tool Improve the recyclability of packaging. Hierin zijn voor verschillende soorten verpakkingen tips te vinden over wat je wel en beter niet kunt doen om een verpakking beter recyclebaar te maken.

Klik hier voor de nieuwe richtlijnen van Plastics Recyclers Europe.

Klik hier voor de tips op Improve the recyclability of packaging.