Feitelijke kennis over circulair verpakken, zodat beleidsmakers en bedrijven duurzame stappen kunnen zetten

Verdiepingsbijeenkomst 'Van recyclebaar naar recycling'

  • Datum: 13 september 2018
  • Locatie: Den Haag

Wat gebeurt er met kunststof verpakkingen van bijvoorbeeld maaltijdsalades, brood en zuivel als ze in de afvalbak belanden? Hoe zit de verpakkingsketen in elkaar? En hoe maakt u uw kunststof verpakkingen goed recyclebaar? Deze vragen krijgt het KIDV regelmatig van bedrijven.
 
Tijdens deze verdiepingsbijeenkomst gaan we nader in op deze vragen. De keuzes die u maakt bij het ontwerp, hebben invloed op de afvalfase van de verpakking. Aan de hand van concrete voorbeelden maken we dilemma’s in de keten inzichtelijk. Daarnaast zetten we de ‘quick wins’ op een rij om kunststof verpakkingen zo te ontwerpen dat ze gerecycled kunnen worden.

Programma
Na een introductie door het KIDV komen recyclers en een sorteerder aan het woord. Met onder meer Berry Bellert, proces improvement manager bij Attero en Louis Jetten, kwaliteitsmanager bij 4PET Recycling

Na het plenaire programma zullen er interactieve sessies in kleinere groepen plaatsvinden, waarbij we verschillende cases zullen behandelen. Tijdens deze sessies geven wij u ook graag de mogelijkheid om vragen over de recyclingsmogelijkheden van uw eigen kunststof verpakking(en) te stellen. Neem deze dan ook mee! Onze verpakkingskundigen staan gereed om al uw vragen te beantwoorden.

De volledige programmering zal nader bekend worden gemaakt.
 
Deelname en aanmelden
U kunt zich aanmelden tot en met vrijdag 7 september a.s. via info@kidv.nl. Meld u tijdig aan, want de zaalcapaciteit is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vermeld bij uw aanmelding a.u.b. uw naam, functie, e-mailadres en de naam van uw organisatie.  

Locatie: Gebouw Spaces / De Rode Olifant, Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Kijk hier voor meer informatie over de route per OV en auto. Let op: u kunt geen gebruik maken van de parkeergelegenheid van Spaces, wel van de parkeergarage onder het Malieveld.

Tijd: 15.30-18.00 uur, 13 september a.s.

Deelname kosteloos