Duurzaam verpakken vraagt om samenwerking tussen alle spelers in de keten: van grondstoffenleverancier tot afvalverwerker

Verdiepingsbijeenkomst 'Van recyclebaar naar recycling' (VOL)

  • Datum: 13 september 2018
  • Locatie: Den Haag

Let op: deze bijeenkomst is helaas vol. Als u zich nu nog aanmeld, plaatsen wij u op de reservelijst. Na afloop van de bijeenkomst plaatsen wij wel nog een verslag op onze website. 

Wat gebeurt er met kunststof verpakkingen van bijvoorbeeld maaltijdsalades, brood en zuivel als ze in de afvalbak belanden? Hoe zit de verpakkingsketen in elkaar? En hoe maakt u uw kunststof verpakkingen goed recyclebaar? Deze vragen krijgt het KIDV regelmatig van bedrijven.
 
Tijdens deze verdiepingsbijeenkomst gaan we nader in op deze vragen. De keuzes die u maakt bij het ontwerp, hebben invloed op de afvalfase van de verpakking. Aan de hand van concrete voorbeelden maken we dilemma’s in de keten inzichtelijk. Daarnaast zetten we de ‘quick wins’ op een rij om kunststof verpakkingen zo te ontwerpen dat ze gerecycled kunnen worden.

Tijdens de netwerkborrel staan de verpakkingskundigen van het KIDV klaar om uw vragen over de recyclingmogelijkheden van uw eigen verpakking(en) te beantwoorden. Neem uw verpakking dan ook gerust mee!

Programma

15.30     Ontvangst met koffie en thee
16.00     Welkom door Chris Bruijnes, directeur KIDV
                                       
             Kansen en bedreigingen. Kwaliteit in de keten!
             Berry Bellert, proces improvement manager bij Attero
             
             Recycling van PET trays: een nieuwe uitdaging
             Louis Jetten, kwaliteitsmanager bij 4PET Recycling

             Van plastic afval naar virgin-kwaliteit polymeren
             Jeroen van Goor, product manager bij QCP

             Recyclebaar? Check 't!
             Karen van de Stadt, verpakkingskundige KIDV

17.30     Discussie
18.00     Netwerkborrel met KIDV Vraagbaak; neem uw eigen verpakking mee!

Locatie: Gebouw Spaces / De Rode Olifant, Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Kijk hier voor meer informatie over de route per OV en auto. Let op: u kunt geen gebruik maken van de parkeergelegenheid van Spaces, wel van de parkeergarage onder het Malieveld.

Tijd: 15.30-18.00 uur, 13 september a.s.

Deelname kosteloos