Duurzaam verpakken: Reduce, Re-use, Recycle en Re-new

Infographic 5 jaar KIDV

Vijf jaar KIDV. Kennis ontwikkelen en delen die de verpakkingsketen in staat stelt om te verduurzamen. Met die missie zijn we in 2013 begonnen.

We zijn nu vijf jaar verder. De sector is in beweging, zet stappen naar meer verduurzaming. En wij ondersteunen de ketenpartijen met kennis die het maken van weloverwogen keuzes mogelijk maakt.

Een paar mijlpalen uit de afgelopen periode: het kunststofketenproject dat maatregelen voor verdere sluiting van de kunststof verpakkingsketen inzichtelijk maakt. De materiaalstudie naar draagtassen, die één van de pijlers was onder het verbod op gratis plastic tasjes. Dit jaar alleen al meer dan 250 vragen van professionals over het verduurzamen van verpakkingen. Dertien branches die aan de slag zijn gegaan met een eigen plan om verpakkingen te verduurzamen.

Laten we niet te lang stilstaan bij wat al tot stand is gebracht. We kijken ook vooruit, naar nieuwe mogelijkheden. Dit jaar nog publiceren we een paar tools die het bedrijven makkelijker maken om hun verpakkingen te verduurzamen. Houd onze website dus in de gaten.

Het vertrouwen dat wij krijgen van onze partners, van grondstoffenproducenten tot gemeentes, is al vijf jaar lang de drijvende kracht achter ons werk. Alleen door transparant met elkaar samen te werken, kunnen we een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal dichterbij brengen. Het KIDV blijft daarvoor de kennis leveren.  

Bekijk hier de infographic 5 jaar KIDV.