Duurzaam verpakken helpt bij de ontwikkeling naar een circulaire economie

Aan de slag met circular design!

30 oktober 2017

Hoe maak je jouw verpakking circulair en zorg je er tegelijk voor dat je bedrijf erop vooruitgaat? Dat is de centrale vraag van de Circular Design Class die CIRCO en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) op 6 december organiseren, speciaal voor verpakkingsontwerpers.

De circulaire economie is een systeem waarin producten en verpakkingen langer mee gaan, worden hergebruikt en worden gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hoe speel je daar als verpakkingsontwerper op in? En hoe zorg je dat je collega’s en opdrachtgevers aandacht krijgen voor  het belang van circular design? CIRCO en KIDV bieden verpakkingsontwerpers in één dag kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circular design. Deze nieuwe kennis passen we vervolgens direct toe op jouw eigen case en die van andere deelnemers. Je gaat dus direct aan de slag en loopt aan het eind van de dag met concrete nieuwe ideeën de deur uit.

De workshop wordt gefaciliteerd door Karen van de Stadt (KIDV), Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Simone Gager (Circle Economy). De inhoud van de workshop is mede gebaseerd op het boek Products that last (TU Delft) en de nieuwste inzichten uit de nog niet verschenen opvolger Products that flow en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Als deelnemer aan de workshop ontvang je het boek Products that last.

Deelnemen? Wees er snel bij!

Klik hier om je in te schrijven. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 15 verpakkingsontwerpers deelnemen. Selectie vindt plaats op basis van profiel en motivatie.