Duurzaam verpakken = Circulair verpakken. Van ontwerp tot hergebruik en recycling

Aldi doet eenmalige draagtas in de ban

10 augustus 2017

Supermarkt Aldi stopt vanaf volgend jaar met de verkoop van eenmalige plastic en papieren draagtassen en biedt alleen nog een tas aan die meermalig gebruikt kan worden en voor 80% bestaat uit gerecycled materiaal.

Aldi zet hiermee een stap naar een meer duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Dit blijkt ook uit het onderzoek ‘DoorTAStend’ dat in 2015 in opdracht van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken werd uitgevoerd door TNO. Hierin werd onderzocht welke materialen en formaten van draagtassen het minst milieubelastend zijn. De uitkomsten lieten zien dat (her)gebruik van big shoppers of middelgrote draagtassen van duurzame materialen het minst milieubelastend zijn en dat draagtassen van gerecycled materiaal een lagere milieu-impact hebben dan de primaire versie van hetzelfde materiaal.

“Mooi om te zien dat Aldi het hergebruik van tassen wil stimuleren, want het meest duurzaam is nog altijd om je eigen tas mee te nemen en deze zo vaak mogelijk her te gebruiken”, zo reageert KIDV-directeur Hester Klein Lankhorst.