Aan de slag met duurzaam verpakken

Packaging Award voor drankfles van gerecycled glas

17 maart 2017

De handgeblazen fles van 100 procent gerecycled glas die Van Heertum Design ontwikkelde voor Cráneo Organic heeft gisteravond tijdens de NL Packaging Awards de prijs gewonnen in de categorie duurzaamheid. De fles voor de biologische mezcal van Cráneo Organic is voorzien van een houten dop en etiketten van gerecycled papier die zijn bedrukt met soja-inkt.

“Bij alle aspecten van de verpakking is gekeken hoe het duurzamer kan. Duurzaamheid is hier geen concessie geweest; het design heeft nog steeds een luxe uitstraling. Het is een fles met een sterk verhaal,” zei KIDV-directeur Hester Klein Lankhorst, die de award uitreikte.

De NL Packaging Awards is een initiatief dat de Nederlandse verpakkingswereld in de schijnwerpers zet. De prijsuitreiking werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de vakbladen Verpakkingsmanagement en Verpakken. De awards zijn ingedeeld in elf categorieën; naast duurzaamheid onder andere innovatieve techniek, promotionele verpakkingen en private label. 

Klein Lankhorst zat ook in de jury die de inzendingen voor de categorieën non-food en design accountability beoordeelde. In de categorie non-food won Seepje de prijs, voor zijn flessen natuurlijk wasmiddel. De flessen zouden ook niet misstaan in de categorie duurzaamheid; ze zijn helemaal gemaakt van oude melkpakken. De kleurtesters van Flexa Creations werden beloond met een award in de categorie design accountability.

Het KIDV feliciteert alle winnaars van de NL Packaging Awards.

Weten wie de andere winnaars zijn? Klik dan hier