Duurzaam verpakken helpt bij de ontwikkeling naar een circulaire economie

Handreiking biobased- en biologisch afbreekbare verpakkingen (2016)

Handreiking van het KIDV met informatie over het weggooien (end-of-life fase) van biobased- en biologisch afbreekbare (composteerbare) verpakkingsmaterialen.

Er bestaat veel verwarring over de end-of-life fase van biobased- en/of biologisch afbreekbare (composteerbare) verpakkingsmaterialen. Verschillende partijen in de keten communiceren daar op verschillende manieren over, zowel naar elkaar als richting consumenten. Op verzoek van de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) heeft het KIDV deze handreiking voor eenduidige communicatie opgesteld, na breed overleg met alle partijen uit de verpakkingsketen.

In de handreiking staan communicatie-instrumenten voor producenten en importeurs van verpakkingsmaterialen, voor gemeenten en afvalmanagement-bedrijven, voor NGO’s, overheden en media. Daarmee biedt de handreiking per materiaalsoort handelingsperspectieven aan zowel ketenpartijen als consumenten.

Het KIDV realiseert zich dat het voor consumenten lastig blijft om te weten waar bepaalde verpakkingsmaterialen moeten worden weggegooid. Met deze handreiking wil het KIDV de verwarring hierover verminderen.

Klik hier voor de handreiking.