Duurzaam verpakken: Reduce, Re-use, Recycle en Re-new

KIDV-Verdiepingsbijeenkomst: Trends in duurzaam verpakken

 • Datum: 18 mei 2017
 • Locatie: Den Haag
 • Tijd: 15.30 tot 18.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
 • De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Onze smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. We halen energie om ons huis te verwarmen uit rioolwater, vervangen rundervinken door zeewierburgers en stellen onze accuboor via een app beschikbaar voor de hele wijk. De eerste zelfrijdende auto’s zijn al op de snelweg gesignaleerd en wetenschappers hebben een rups ontdekt die onze plastic soep opeet. Waar de één deze ontwikkelingen als een bedreiging ervaart, worden ze door de ander juist omarmd. Wie vooruit wil, grijpt de kansen van een wereld in beweging met beide handen aan. Dit vraagt om tijdige aanpassing en innovatie, ook in de verpakkingsketen.

  Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij vier trends die duurzaam verpakken in een stroomversnelling kunnen brengen en uw organisatie nieuw perspectief kunnen bieden.

  1. Toename van biobased in verpakken
  2. Ontwikkeling van intelligente verpakkingen
  3. Gerecycled content en voedselveiligheid
  4. Circular design

  Inhoudelijke experts presenteren de trends en hun relatie met een circulaire economie. Daarnaast laten bedrijven zien hoe zij inspelen op deze trends. U hoort onder andere:

  • Dick de Koning, Founding Partner van Packz en voorzitter van The Active & Intelligent Packaging Industry Association
  • Kurt de Mey, Project manager bij Pack4Food
  • Renee Wever, Professor of Industrial Design Engineering at Linköping University
  • Eric Liebers, CEO Hordijk Holding
  • Annelies Clements, International sales manager bij Bunzl

  Na afloop van het programma is er een netwerkborrel.

   

  Deelname en aanmelden

  U kunt zich aanmelden tot en met maandag 15 mei a.s. via info@kidv.nl. Let op: in verband met het uitgebreide programma, start de bijeenkomst een half uur eerder dan u van ons gewend bent, namelijk om 15.30 uur. Meld u tijdig aan, want de zaalcapaciteit is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vermeld bij uw aanmelding a.u.b. uw naam, functie, e-mailadres en de naam van uw organisatie.

   

  Adres, route en parkeren

  Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 18.00 uur in gebouw Spaces/De Rode Olifant te Den Haag. U vindt Spaces/De Rode Olifant aan de Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Kijk voor informatie over de route per OV en auto op www.kidv.nlLet op: u kunt geen gebruik maken van de parkeergelegenheid van Spaces, wel van de parkeergarage onder het Malieveld.