Kennis ontwikkelen, kennis samenbrengen, kennis delen

KIDV-Verdiepingsbijeenkomst: Trends in duurzaam verpakken

  • Datum: 18 mei 2017
  • Locatie: KIDV, Den Haag


De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Onze smartphone is een eerste levensbehoefte geworden. We halen energie om ons huis te verwarmen uit rioolwater, vervangen rundervinken door zeewierburgers en stellen onze accuboor via een app beschikbaar voor de hele wijk. De eerste zelfrijdende auto’s zijn al op de snelweg gesignaleerd en wetenschappers hebben een rups ontdekt die onze plastic soep opeet. Waar de één deze ontwikkelingen als een bedreiging ervaart, worden ze door de ander juist omarmd. Wie vooruit wil, grijpt de kansen van een wereld in beweging met beide handen aan. Dit vraagt om tijdige aanpassing en innovatie, ook in de verpakkingsketen.

Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij vier trends die duurzaam verpakken in een stroomversnelling kunnen brengen en uw organisatie nieuw perspectief kunnen bieden. Inhoudelijke experts presenteren de trends en hun relatie met een circulaire economie. Daarnaast laten bedrijven en kennisinstellingen zien hoe zij inspelen op deze trends.

Programma

15.15      Ontvangst met koffie en thee

15.30      Aftrap door Hester Klein Lankhorst, directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken 

                Trend 1: Gerecycled content en voedselveiligheid

15.50       Kurt de Mey, Project manager bij Pack4Food

15.05       Eric Liebers, CEO Hordijk Holding 

                Trend 2: Ontwikkeling van intelligente verpakkingen

16.20       Dick de Koning,Founding Partner van Packz en voorzitter van The Active & Intelligent Packaging Industry Association 

                Trend 3: Toename van biobased in verpakken

16.50       Karen van de Stadt,Verpakkingskundige bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

17.05      Douwe-Frits Broens, Portfoliomanager Research bij Centre of Expertise Biobased Economy 

                Trend 4: Circular design

17.20       Renee Wever, Professor of Industrial Design Engineering at Linköping University

17.35      Roger Beuting, Managing Director bij Van Scherpenzeel 

16.50      Afsluiting

18.00      Netwerkborrel

 

Deelname en aanmelden

U kunt zich aanmelden tot en met maandag 15 mei a.s. via info@kidv.nl. Let op: in verband met het uitgebreide programma, start de bijeenkomst een half uur eerder dan u van ons gewend bent, namelijk om 15.30 uur. Meld u tijdig aan, want de zaalcapaciteit is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vermeld bij uw aanmelding a.u.b. uw naam, functie, e-mailadres en de naam van uw organisatie.

 

Adres, route en parkeren

Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 18.00 uur in gebouw Spaces/De Rode Olifant te Den Haag. U vindt Spaces/De Rode Olifant aan de Zuid-Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Kijk voor informatie over de route per OV en auto op www.kidv.nlLet op: u kunt geen gebruik maken van de parkeergelegenheid van Spaces, wel van de parkeergarage onder het Malieveld.